english: red velvet pie- recipe.
español: tarta de queso de color rojo
Składniki na ciasto mieszamy bez specjalnej kolejności.
Wylewamy na blachę i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 40-50 minut.
Krem jest bardzo prosty, mieszamy w mikserze masło, cukier puder i serki, aż ładnie się połączy, nakładamy na gotowe ciasto. Kremem można też przekładać ciasto jak tort.
español: tarta de queso de color rojo
kawałek gotowego red velvet
Nie wiem czy dostrzegliście, ale ostatnio bardzo modne zrobiło się ciasto o wdzięcznej nazwie Red Velvet. jest to delikatne, wilgotne ciasto o brunatnym zabarwieniu, pokryte serowym kremem.
SKŁADNIKI:
Na ciasto:
szklanka mąki
szklanka cukru
kostka masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
2 łyżki kakao
koncentrat z buraków lub czerwony barwnik do ciast
Krem:
2 serki homogenizowane
500g cukru pudru
kostka masła
Składniki na ciasto mieszamy bez specjalnej kolejności.
Krem jest bardzo prosty, mieszamy w mikserze masło, cukier puder i serki, aż ładnie się połączy, nakładamy na gotowe ciasto. Kremem można też przekładać ciasto jak tort.
Jeśli dodacie więcej czerwonego barwnika to uzyskacie mocniejszy czerwony kolor, jak ten na obrazku pod spodem:
Ola
wyglada smakowicie, jadłam coś takiego ale bez czerwonego barwnika! ale pomysl z burakami bardzo mi sie podoba, fajne
OdpowiedzUsuńa masz zdjecie jak wyglada ciasto w wersji tortu?
OdpowiedzUsuńwyglada smakowicie i pieknie <3
OdpowiedzUsuńNaprawdę smacznie wygląda! Myślę, że mogłabym spróbować swoich sił w zrobieniu go, aczkolwiek moje kulinarne zdolności są bardzo ograniczone :< ;) Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
OdpowiedzUsuńjeszcze o nim nie słyszałam, a tym bardziej nie próbowałam, ale wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńdziewczyny! zrobienie tego ciasta to na prawdę "bułka z masłem" :) nie da się zepsuć.
OdpowiedzUsuńMoże następnym razem dodam posta o szybkim biszkopcie z jabłkami [jedno z moich ulubionych ciast]. co o tym myślicie?
Ola
ale pychota!<3
OdpowiedzUsuńakurat poszukuje jakiś przepisów na ciasto, na pewno skorzystam :D
OdpowiedzUsuńWybacz, że tak długo czekałaś na wizytę, ale rzadko teraz bywam w sieci.;)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda kusząco i niewątpliwie tak samo smakuje!
fajne, jeszcze nie widziałam takiego ciasta :)
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych i zapraszam do mnie :D
Such a lovely post, from the photos it seems really delicious!
OdpowiedzUsuńEnter the Shopkempt giveaway on my blog!
Please Follow me on Cosa mi metto???
yummy :)
OdpowiedzUsuń:) tego jeszcze nie widziałam :) a trochę na tym świecie już jestem :).
OdpowiedzUsuńChyba się skuszę na eksperyment :)
już jestem pewna, że zrobię to ciasto! w deserach nie jestem dobra, ale może akurat to będzie to :D pozdrawiam! kasia
OdpowiedzUsuńGood day! I simply would like to give a huge thumbs up for the nice data you will have
OdpowiedzUsuńright here on this post. I might be coming again to your weblog for extra soon.
my blog you will. It is over. You were not missing. I thought you were. Doesn't it feel good to know people care about your whereabouts? Isn't that the point? Now you know we care? You seemed so different that we could not trust your past normal self to be the decision maker even before Christmas. Are you getting this? WE thought you had CHANGED. We could not understand WHY you had CHANGED. I still think something has changed you from the time I saw you in San Diego. IN San Diego you were ready for just a few (~10 hours) of me and then you were ready to go. Ok. normal to want to get in
Hiya! I simply wish to give an enormous thumbs up for the good information you have
OdpowiedzUsuńhere on this post. I shall be coming again to your weblog for extra soon.
My weblog outdoors hats men
Howdy! I just want to give a huge thumbs up for the good info you’ve here on this post.
OdpowiedzUsuńI can be coming again to your weblog for extra soon.
My homepage; rock music quotes about love