espanol: Pastelitos con crema de frambuesa y cream al gusto de bounty
Powoli uczymy się tej sztuki, dlatego proszę o wyrozumiałość.
Ola
Wczoraj z racji większej ilości wolnego czasu zajęliśmy się gotowaniem i robieniem zdjęć, przyznam wam się, że nie jest to takie proste jak może się z pozoru wydawać. Bo może i to co upichciliśmy jest piękne, smakowicie pachnie i od razu chce się to wszamać, ale jak to odpowiednio pokazać na zdjęciach?
Powoli uczymy się tej sztuki, dlatego proszę o wyrozumiałość.
Moim wczorajszym zadaniem były babeczki z kremem malinowym i bounty.
Składniki[na 12 sztuk]:
Ciasto:
szklanka mąki pszennej
szklanka cukru
pół szklanki oleju roślinnego
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół małego jogurtu naturalnego
Kremy:
1 paczka cukru pudru
1 niesłone masło
dżem malinowy
płatki kokosowe
kilka łyżek mleka
Przygotowanie:
Nastaw piekarnik na 175 stopni. Ręcznie wymieszaj wszystkie składniki ciasta, nie przejmuj się kolejnością, po prostu wrzuć składniki do miski i mieszaj łyżką. Przełóż do foremek po jednej łyżce ciasta i szybko wstaw na 17-20 minut do pieca. Wyjmij kiedy będą złociste.
Kiedy babeczki stygną, przyszedł czas na kremy. Szczerze mówiąc to kolejny banalny krok. Miksujemy cukier puder z masłem i 2ma łyżkami mleka. Następnie gotowa bazę dzielimy na dwa i jedna mieszamy z płatkami kokosowymi (w razie potrzeby dodajemy odrobinę mleka), do drugiej dodajemy łyżkę, lub dwie dżemu malinowego i mieszamy.
Tak przygotowane kremy nakładamy na babeczki, dla ozdoby posypujemy tarta czekoladą.
Smacznego!
Ola
aaaaajjj jakie piękne!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie. Koniecznie trzeba wykorzystac przepis.
OdpowiedzUsuńniestety jeśli chodzi o gotowanie to jestem prawdziwym mężczyzną więc nie podejmuję się tego dzieła:P na pewno moje ani nie wyglądałyby ani nie smakowały tak jak te na zdjęciu ;)
OdpowiedzUsuńpychotki, w niedziele urodziny mojego synka, myślicie że to dobry pomysł na deser dla dzieciaków? Krysia
OdpowiedzUsuń